احیای پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی بعد از ۶ سال/ امیدواری برای تداوم بقای یوز

حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به احیای پروژه ملی حفاظت از یوز آسیایی پس از شش سال گفت: یکی از اقدامات انجام شده تمرکز بر زیستگاه‌های پیرامونی یوزپلنگ بوده است تا این زیستگاه‌ها هم با مشارکت مردم حفظ شوند، هم سازمان بتواند برنامه‌های حفاظتی این مجموعه‌ها را تقویت کند.

به گزارش میراث آریا، حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست  افزود: در ماه‌های اخیر علاوه بر خراسان جنوبی، در خراسان شمالی هم بعد از چندین سال یوزپلنگ آسیایی مشاهده شد که نشاندهنده وجود جمعیت پویا و فعال است و ارتباط اکوسیستم‌ها با یک فرایندی که احتمالاً فعالیت‌های حفاظتی در آن نقش داشته، تقویت شده است و یوز در حال پیدا کردن زیستگاه‌های جدید و انتشار در آن‌هاست.

او تصریح کرد: اگرچه جمعیتی از یوزپلنگ آسیایی که در خراسان جنوبی مشاهده شده، احتمال داد افرادی غیر از یوزهایی باشد که در توران زندگی می‌کنند ولی ارتباط بین منطقه میاندشت و خارتوران با برنامه حفاظت مشارکتی که با کمک بخش خصوصی انجام می‌شود و تحت عنوان یوز کنام مجدداً برقرار شده است  اتفاق خوبی است و ما را به آینده حفظ یوزپلنگ آسیایی امیدوارتر می‌کند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: اگر بتوانیم تصاویر دقیق‌تری از دو فرد یوز مشاهده شده در خراسان جنوبی به دست بیاوریم و مطمئن شویم افراد جدیدی هستند، در این شرایط شانس بقای یوز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند چرا که وجود یک جمعیت یوز در خارج از خارتوران و در زیستگاه‌های جنوبی‌تر از این منطقه خیلی امید بخش است.

حمید ظهرابی با اشاره به فعال شدن مجدد پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی بعد از شش سال توقف تاکید کرد: یکی از اقدامات انجام شده تمرکز بر زیستگاه‌های پیرامونی یوزپلنگ آسیایی بوده است تا این زیستگاه‌ها هم با مشارکت مردم حفظ شود هم سازمان بتواند برنامه‌های حفاظتی این مجموعه‌ها را تقویت کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404062902009
دبیر محمد آوخ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha